Incendiu violent la o cabană din Vadu Crișului

Pompierii militari aleșdeni acționează pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o cabană situată pe raza comunei Vadu Crișului.

În momentul primirii sesizării referitoare la producerea evenimentului, la ora 17.22, ISU Bihor a mobilizat de urgență, la locul indicat de apelant, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației de Pompieri Aleșd, din care două de stingere și unul de paramedici, alertând totodată, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vadu Crișului.

Întrucât în zona respectivă nu există acces pentru autospeciale, două echipaje de pompieri (unul de stingere și unul de paramedicii) s-au deplasat aproximativ trei kilometri, pe jos, cu o motopompă, echipamente și accesorii specifice, iar cel de-al treilea echipaj, cu o motopompă și alte echipamente necesare, cu trenul, din Halta Vadu Crișului.

La sosirea forțelor de intervenție ardea generalizat întreaga cabană, existând un risc ridicat de extindere a flăcărilor la o cabană recent reabilitată, aflată în imediata proximitate a focarelor.

Echipajele de pompieri au localizat incendiul în jurul orei 18.40, reușind să împiedice propagarea acestuia la cabana reabilitată, expusă riscului de incendiere. În momentul de față pompierii acționează pentru lichidarea focarelor, dispozitivul de stingere fiind alimentat din Crișul Repede, transmite locotenent colonel Camelia Roșca

Distribuie informația
Alte știri