Incendiu violent la o clădire cu locuințe sociale din Marghita

Echipajele de pompieri militari ale Detașamentului Marghita și membrii Serviciului Privat pentru Situații de Urgență OMV Petrom au acționat pentru stingerea unui incendiu produs în data de 24 martie a.c., la o clădire cu locuințe sociale, aparținând Primăriei Marghita.

Marți, 24 martie a.c. în jurul orei 12:30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” a fost anunțat, prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, cu privire la izbucnirea unui incendiu pe strada Litoralului din Marghita, la o clădire construită pe două niveluri, cu șapte apartamente la etaj și o sală de sport la parter. La locul evenimentului s-au deplasat cu operativitate echipajele din cadrul Detaşamentului de Pompieri Marghita, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, un autocamion de intervenție și cu ambulanța de tip B2 a subunității.

În momentul sosirii pompierilor la locul intervenției, incendiul se manifesta violent la podul clădirii şi la întregul acoperiş al acesteia, pe o suprafață de circa 650 de metri pătrați, flăcările, alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile din structura acoperișului construit din scândura dublă și pavat cu rigips şi de vântul puternic, ameninţând să se propage la întreaga construcție și la alte două clădiri situate la circa patru metri de focare.

Forțele de intervenție au procedat simultan la verificarea locuințelor pentru salvarea eventualelor victime, evacuând un adolescent (în vârstă de 18 ani) și doi copii (în vârstă de 12, respectiv 8 ani), la localizarea și lichidarea incendiului (acționând atât din interiorul, cât și din exteriorul clădirii) și la evacuarea unui număr de cinci butelii pentru prevenirea producerii unei deflagrații.

Dată fiind amploarea incendiului și condițiile dificile de desfășurare a operațiunii, pentru stingerea focarelor, respectiv pentru împiedicarea propagării flăcărilor la întreaga clădire și la imobilele învecinate, au acţionat un număr de 18 pompieri militari, la locul intervenției fiind mobilizat în sprijin și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență OMV Petrom.

În jurul orei 13:00, incendiul a fost localizat, forțele de intervenție acționând pentru lichidarea acestuia, până în jurul orei 13.50. După stingerea incendiului, echipajele de pompieri au acționat pentru identificarea eventualelor focare ascunse, decopertarea acoperișului, înlăturarea efectelor negative ale evenimentului și evacuarea bunurilor de valoare din cele șapte apartamente (în care domiciliau 10 persoane, din care 5 adulți și cinci copii), până în jurul orei 16.30.

Au ars acoperișul clădirii, pe o suprafață de aproximativ 650 de metri pătrați și circa 10 metri cubi lemn de construcție. S-au degradat aproximativ 400 de metri pătrați tavan din lemn cu învelitoare de rigips, zugrăveală interioară și bunuri din apartamente.

Din fericire, în urma producerii evenimentului, nu au existat persoane rănite. Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un coș de fum deteriorat.

Distribuie informația
Alte știri