Incendiu violent la o gospodărie din Cheriu / Mare atenție la instalațiile electrice!

În seara zilei de joi, 04 mai a.c., mai multe echipaje de pompieri militari au fost mobilizate pentru stingerea unui incendiu deosebit de violent, care a cuprins o gospodărie din localitatea Cheriu, comuna Oșorhei, eveniment provocat, cel mai probabil, de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Apelul care sesiza producerea situației de urgență a fost primit prin Sistemul Unic 112, în jurul orei 18.40, moment în care, la adresa indicată de apelant, au fost mobilizate operativ, patru echipaje de pompieri militari, din care trei de stingere,  din cadrul Detașamentului 1 Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de lucru la înălțime și un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Detașamentului 2 Oradea, cu ambulanța SMURD a subunității, fiind alertat totodată, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Oșorhei.

          În urma efectuării recunoașterii, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta deosebit de violent, cu flacără deschisă și degajări mari de fum, la camera centralei termice, la o anexă care avea un perete comun cu aceasta și la casa lipită de camera centralei termice.

Echipajele de pompieri au acționat timp de aproximativ o oră și 30 de minute pentru localizarea și lichidarea incendiului, respectiv pentru protecția încăperilor locuinței, misiunea fiind îngreunată de numeroasele materiale combustibile, care au favorizat dezvoltarea, pe timpul arderii, a unor temperaturi înalte și degajarea unei cantități mari de gaze și fum, precum și de suprafața mare de manifestare a incendiului.

Operațiunea de lichidare a focarelor a fost finalizată în jurul orei 20.20, forțele de intervenție reușind să salveze cea mai mare parte a locuinței: trei încăperi din patru, de la mansarda casei și trei încăperi, din patru, de la parter, precum și  aproximativ 150 de metri pătrați din acoperișul locuinței.

În urma evenimentului au ars camera centralei termice (construită pe o suprafață de cca. 4 metri pătrați), bunurile din anexă, elemente de mobilier dintr-o cameră de la mansardă, tavanul din polistiren al unei încăperi de la parter, un panou solar și circa 100 de metri pătrați din acoperișul casei.

          Pompierii militari paramedici au acordat îngrijirile necesare nurorii proprietarului, care a suferit un atac de panică și s-a intoxicat ușor cu fum, aceasta refuzând ulterior transportul la spital.

Distribuie informația
Alte știri