Incendiu violent la un supermarket din Oradea la câțiva metri de un rezervor cu gaz. Comunicat ISU

În seara zilei de miercuri, 29 aprilie a.c., în jurul orei 21.35, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu pe strada Corneliu Coposu din municipiul Oradea.

La adresa indicată s-au deplasat de urgență echipajele Detașamentului 2 de Pompieri Oradea cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială CBRN (de primă cercetare și evaluare chimică, biologică, radiologică și nucleară) și cu ambulanța de tip B2 a subunității. După efectuarea recunoaşterii, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta violent în curtea unui supermarket, cu degajări mari de fum, flăcările alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile depozitate în interiorul acesteia, ameninţând să se propage la un rezervor încărcat cu circa 200 litri de gaz petrolier lichefiat (GPL).

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, pompierii militari au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, dispozitivul adoptat vizând localizarea şi lichidarea focarelor şi protecţia rezervorului de GPL.  

Echipajele de pompieri au stins incendiul cu operativitate (în aproximativ 15 minute), reușind să împiedice propagarea acestuia la rezervorul de gaz și implicit, producerea unei deflagrații.

 După localizarea și lichidarea incendiului, forțele de intervenție au acționat în continuare pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului și cercetarea cauzei probabile de producere a acestuia, până în jurul orei 23.15.

În urma incendiului au ars circa 200 de lăzi din plastic, aproximativ 200 de lăzi din lemn și circa 20 de europaleți.

Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de fumatul în locuri nepermise.

Distribuie informația
Alte știri