Asociaţii, fundaţii, grupuri de iniţiativă sau persoane fizice cu iniţiativă civică pot înscrie proiecte la cea de-a XIX-a ediţie a Galei Societăţii Civile de joi până pe 20 mai, ora 17,00.
La fel ca anul trecut, competiţia este structurată în patru categorii şi 16 secţiuni: Categoria A: Educaţie, Învăţământ, Cercetare, Artă şi Cultură, Apărarea drepturilor individuale/ colective, Comportament civic şi Participare publică, Sănătate, Incluziune socială, Servicii de Asistenţă socială, Protecţia mediului, Dezvoltare economică şi socială; Categoria B: Proiecte şi campanii de Voluntariat, Proiecte pentru Tineret; Categoria C: Programe, Iniţiative Cetăţeneşti şi Campanii de comunicare pe teme sociale; Categoria D: Premii Speciale: Premiul Special Organizaţia New Entry şi Premiul Special pentru Inovaţie.
Vor fi încadrate automat în secţiunea Iniţiative Cetăţeneşti proiectele înscrise în competiţie de grupuri de iniţiativă (constituite informal) sau persoane fizice, iar în secţiunea Premiul Special Organizaţia New Entry – proiectele înscrise în cadrul Galei Societăţii Civile de organizaţiile care au cel mult 3 ani de la înfiinţare (ianuarie 2018).
La secţiunea Campanii de comunicare pe teme sociale sunt acceptate înscrieri şi din partea agenţiilor de comunicare, companiilor sau instituţiilor publice, nu doar din partea ONG-urilor, grupurilor de iniţiativă sau persoanelor fizice.
Înscrierea în competiţie se realizează exclusiv online, accesând site-ul Galei Societăţii Civile şi urmând paşii din Ghidul de înscriere. Pentru a accesa formularul de înscriere este necesară crearea unui cont pe site.
După încheierea perioadei de înscriere, proiectele vor fi validate de echipa de organizare, urmând ca lista celor acceptate în competiţia de anul acesta să fie afişată pe site-ul Galei Societăţii Civile pe 21 iunie.
Proiectele validate vor fi evaluate de un juriu format din peste 40 de specialişti în implementarea şi evaluarea proiectelor, sociologi, cercetători, jurnalişti, lideri şi formatori de opinie ai societăţii civile şi ai sectorului privat, consultanţi în CSR, comunicare, corporate affairs şi community affairs.
Gala Societăţii Civile a premiat, în cele 18 ediţii de până în prezent, peste 790 de iniţiative care au adus schimbări pozitive în societate.