Încep înscrierile pentru concursul de dramaturgie

Teatrul Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc, împreună cu Teatrul Szigligeti din Oradea, lansează cea de-a patra ediţie a concursului de dramaturgie, concurs împărţit pe următoarele categorii:
categoria „dramAUTOR” unde poate aplica orice persoană fizică, cu o lucrare scrisă în limba română
categoria „Debüt” unde poate aplica orice persoană fizică, cu una sau mai multe drame scrise în limba maghiară, care încă nu au fost publicate sau prezentate pe scenă, sub forma unui spectacol, într-un cadru oficial, profesionist
categoria „drámaÍRÓ” unde poate aplica orice persoană fizică care are deja lucrări publicate sau prezentate pe scenă, cu drame scrise în limba maghiară.

Lucrările cu care se va concura nu trebuie să facă parte dintr-o tematică sau gen anume, însă trebuie să rămână neprezentate pe scenă până la sfârşitul anului care urmează după anunţarea câştigătorilor şi trebuie să fie exclusiv creaţia, produsul intelectual al concurentului. Acestea se vor trimite sub pseudonim la adresa de e-mail office@szinhaz.ro până la data de 30 Aprilie 2018.

Rezultatele concursului vor fi anunţate în Septembrie 2018, în cadrul Întâlnirii de Teatru Contemporan „dráMA X”, iar lucrarea pe care juriul o va considera cea mai bună, va fi prezentată pe scena uneia dintre teatrele organizatoare, în stagiunea 2018/2019 sau stagiunea care urmează, în cazul în care ea va putea fi integrată în structura stagiunii.

Totodată, organizatorii concursului se angajează la publicarea textului atât în limba română, cât şi în traducere în limba maghiară.

Distribuie informația
Alte știri