Încep lucrările de amenajare a malului stâng al Crișului Repede

A început organizarea de șantier pentru amenajarea malului stâng al Crișului Repede în zona dintre Podul Sfântul Ladislau și Podul Centenarului. În zilele următoare vor începe lucrările propriu-zise.

„Se va începe dinspre Podul Centenarului, cu asfaltarea promenadei în consolă. Totodată, se va lucra și la înălțarea ultimei trepte din zona unde promenada întâlnește luciul apei. Lucrările la acest proiect prevăd placarea promenadei de la nivelul luciului apei cu plăci de granit, amenajarea iluminatului arhitectural, precum și recondiționarea balustradei și stâlpilor istorici din ansamblul Vágó”, a declarat viceprimarul Mircea Mălan.
Conform proiectului, se vor executa lucrări de restaurare și lucrări arhitecturale, atât la cota străzii cât și la cota râului.


Totodată, vor fi plantați 50 de platani, se va înierba suprafața destinată spațiilor verzi și se va planta iederă care va înverzi zidul de sprijin de la scara 2, respectiv 4 și 5. Vor fi amplasate bănci de odihnă și coșuri de gunoi. Pentru instalația de iluminat pietonal, în zona Principatelor Unite s-au prevăzut stâlpi metalici, echipați cu corpuri de iluminat LED, care se vor alimenta de la stâlpii de iluminat public existenți.

Lucrările vor fi efectuate de asocierea de firme SC Gavella COM SRL, Porfido Ed Arte Consorzio Stabile, SC Proconsolutions SRL și SC Iriconstruct SRL. Durata contractului de execuție este de 12 luni, valoarea totală fiind de 13,3 milioane de lei din care 98% e suma nerambursabilă eligibilă. Contribuția Primăriei Oradea se ridica la 2 procente.


Distribuie informația
Alte știri