Palatul Klobusitzky din Oradea, aflat într-o stare avansată de degradare, intră în reabilitare

Primăria Oradea prin Directia Patrimoniului Imobiliar începe reabilitarea imobilului situat în Oradea, str. Republicii nr. 31. Momentan se montează schela necesară realizării lucrărilor.

Cunoscut sub numele Palatul Klobusitzky, imobilul aflat, în prezent, într-o stare avansată de degradare, are un amplasament privilegiat, este cap de perspectivă de pe str. Dunării şi marchează începutul zonei pietonale de pe str. Republicii.        

Lucrările sunt executate de asocierea  S.C GLORY RESIDENCE S.R.L & S.C BAM MARIN CONSTRUCT S.R.L.

Valoarea contractului de lucrări este de 760.420,00 lei, iar durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

Degradările faţadelor sunt datorate pe de o parte  lipsei întreţinerii constante a învelitorii şi a burlanelor, care au produs infiltraţii şi desprinderi de tencuială, dar și duratei mari de timp ce s-a scurs de la ultima reparaţie (cel puţin 60-70 ani).

În ceea ce privește parterul, acesta este mai întreţinut datorită deselor schimbări de funcţiuni şi proprietari, dar și aici intervenţii făcute au fost  necorespunzătoate şi neunitare. De asemenea, amplasarea semnalisticii şi a firmelor nu este una corespunzătoare.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri