Încep lucrările de restaurare şi amenajare a clădirii Muzeului Francmasoneriei din Oradea

Săptămâna trecută s-a finalizat semnarea contractului pentru restaurarea clădirii Muzeului Francmasoneriei, urmând ca joi, 19 aprilie 2018, să se predea amplasamentul constructorului pentru începerea lucrărilor. Proiectul este finanțat în cadrul POR, contractul de finanțare fiind semnat în anul 2017.

Investiția vizează restaurarea, valorificarea și introducerea în circuitul cultural a clădirii Muzeului Francmasoneriei, monument istoric de importanță locală, în vederea valorificării patrimoniului cultural în stil eclectic și secession și a identității culturale pentru impulsionarea dezvoltării turistice a municipiului Oradea.

La finalizare spațiul muzeal va fi deschis publicului. Clădirea a fost construită în anii 1901-1902 şi a adăpostit în prima jumătate a secolului trecut Loja Masonică „Sfântul Ladislau”.

Valoarea contractului de execuție este de 3, 7 milioane de lei fără TVA, iar durata de implementare este de 30 de luni, executantul fiind SC EURAS SRL.

Distribuie informația

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

Alte știri