Încep lucrările la coridorul verde pe strada Ion Bogdan

Luni, 13 aprilie 2020, încep lucrările de execuție aferente obiectivului de investiție „Coridor verde pe strada Ion Bogdan”. Lucrările vizează o suprafață de 14.172 mp, situată pe strada Ion Bogdan, în spatele terenurilor de tenis.

Intervențiile propuse vizează asigurarea circulației pietonale, accesul bicicliştilor pe pista de biciclete şi amenajarea unui scuar, toate acestea fiind situate între strada Gh. Pituţ şi parcarea auto existentă, cu acces din strada Ion Bogdan. Aleile pietonale cu lățimea de 1,5 m și în suprafață de 1674,56 mp vor fi realizate din mixturi asfaltice și vor fi utilate cu mobilier urban. Pista de biciclete având o lățime de 2,0 m și o suprafață totală de 652 mp va fi realizată pe direcția est-vest la trotuarul străzii Gh. Pituţ și pe direcția nord-sud a parcului.

În zona pinilor existenți în partea de nord-est a parcului se va amenaja o zonă de loisir, finisată cu piatră/zgură.

Aleile și platformele din dale, lespezi de piatră în suprafață de 638 mp  sunt situate în zona pavilionului la nivelul pajiștii, făcând trecerea treptat către circulația pietonală, respectiv pista de biciclete care o traversează.

În partea  centrală a parcului, între pajiştea din nordul amplasamentului și locul de joacă pentru copii, s-a prevăzut o pergolă din lemn. În ceea ce privește locul de joacă, aceasta va fi finisat cu covor de cauciuc în suprafață de 612 mp și va fi dotat cu echipamente de joacă, diferențiate pe categorii de vârstă.

Zona verde în suprafață de 9.751,93 mp va fi gazonată și plantată cu arbori ornamentali în număr de 185 bucăți, din speciile: mesteacăn, tei, mai multe varietăți de arțar, ce completează fondul valoros de arbori menținut pe amplasament.

Lucrările de amenajare a coridorului verde din strada Ion Bogdan au fost atribuite prin licitație firmei SC Saminstal SRL pentru suma de 3.514.360 lei, având o durată de execuție de 10 luni.

Distribuie informația
Alte știri