Încep lucrările la noul drum Băile Felix – Nojorid. Cea mai complexă porțiune, viaductul peste DN 76, în apropierea aquaparkului President

Săptămâna viitoare, luni, se va preda amplasamentul Inelului metropolitan constructorilor, urmând ca în partea a doua a săptămânii să înceapă efectiv lucrările și pe tronsonul Băile Felix – Nojorid, a anunțat, sâmbătă, pe Facebook, președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan

Acest tronson, în lungime de peste 9 km, începe din Nojorid și se termină lângă Băile Felix, după viaductul ce trece peste Drumul Național 76.

De la semnarea contractului de proiectare și execuție, în vară, constructorii au realizat proiectul tehnic și lucrările pregătitoare: decopertarea stratului vegetal, descărcarea arheologică și drumurile tehnologice.

Cea mai complexă porțiune este viaductul ce va trece peste DN 76, în amonte de aquaparkul President. Pilonii acestui viaduct vor avea o înălțime de 12 metri deasupra drumului național, iar față de fundul lacului de lângă drum, înălțimea acestora va ajunge la 17 metri. Forajele vor începe până la sfârșitul lunii septembrie, accesul forezei fiind deja pregătit, așa cum se vede din imaginile alăturate.

În zilele următoare lucrările vor începe între Cordău și Cihei. Se va lucra la săpături, balastare și compactare, inclusiv la podețe.

În localitatea Nojorid, la intersecția cu Drumul Național 79 Arad – Oradea, se va amenaja o girație, conform imaginii. Aceasta va permite virajul, în siguranță, din lateralul drumului național, inclusiv dinspre școala din Nojorid.

Inelul metropolitan are o lungime totală de 17 km. Va ușura circulația în zona metropolitană și va crea noi coridoare de dezvoltare. Investiția este rezultatul parteneriatului dintre Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor.

Mulțumesc proiectanților, constructorilor și echipei tehnice din Consiliul Județean Bihor pentru demararea lucrărilor.

Distribuie informația
Alte știri