Încep lucrările la o nouă zonă pietonală în Oradea!

S-a dat ordinul de începere a lucrărilor la proiectul de reabilitare a zonei cuprinse între străzile Libertății – Nicolae Grigorescu – Iosif Vulcan. Practic, în cea mai mare parte, această zonă va deveni pietonală. În zilele următoare se va face organizarea de șantier, iar după aceea vor începe lucrările propriu-zise.

Străzile Libertății și N. Grigorescu vor fi exclusiv pietonale. Strada Iosif Vulcan va fi deschisă traficului, dar locurile de parcare vor fi desființate și se vor lărgi trotuarele. Noua zonă va fi placată cu porfir, iar copacii existenți vor fi păstrați și integrați în proiect. În plus, se vor planta copaci pe strada Iosif Vulcan.

Sistemul de iluminat se va realiza pe sistem LED, mobilierul urban va fi în linie cu cele prevăzute pentru zona centrală. Nu se propun zone verzi noi, însă se păstrează cele existente. De asemenea, în cadrul proiectului se are în vedere și reabilitarea tuturor rețelelor din subteran. Sistemul de termoficare este regândit și va trece pe module termice, la fel ca pe str. Vasile Alecsandri, Aurel Lazăr și în Piața Ferdinand.

Valoarea totală a proiectului este de 1,9 milioane de euro. 98% reprezintă fonduri nerambursabile și 2 % contribuția orașului.

Distribuie informația
Alte știri