Încep lucrările la platformele de colectare a deșeurilor din Bihor

Consiliul Județean Bihor a emis ordinul de începere a lucrărilor la cele patru platforme de colectare a deșeurilor în Salonta, Marghita, Beiuș și Aleșd. Data la care va începe construirea punctelor de colectare este 2 februarie. Într-o primă etapă se va face organizarea de șantier, iar apoi lucrările propriu-zise.

Pe data de 30 decembrie a fost semnat contractul cu firma care a câștigat licitația, respectiv SC DA VINCI CONSTRUCT & PROIECT SRL LIDER DE ASOCIERE – SC ANTREPRIZĂ CONSTRUCȚII EDILITARE SRL. Valoarea totală a ofertei câștigătoare este 4.661.514,73 lei, fără TVA. Termenul maxim de execuție a fost stabilit la 120 de zile calendaristice de la emiterea ordinului de începere a lucărilor. Județean Bihor finanțează construirea și dotarea platformelor. Primăriile vor asigura condițiile necesare exploatării acestor centre de colectare separată a deșeurilor și vor crea regulamentul prin care acestea vor putea deservi și alte unități administrativ-teritoriale. Fiecare cetățean va putea depozita, cu titlu gratuit, pe o perioadă de minim 3 ani, toate acele categorii de deșeuri care nu sunt ridicate de către operatorul de salubritate.

„În luna mai vom preda cele 4 puncte de colectare primăriilor, pe terenul cărora au fost realizate investițiile, cetățenii putând să depoziteze gratuit, în anii următori, deșeurile de mari dimensiuni. Ne propunem să trecem la o nouă etapă. Urmează să dezvoltăm și alte puncte de colectare, în primăvara anului 2023, în alte comunități mari din județ: Valea lui Mihai, Săcueni, Tinca, Ștei, Tileagd și Vadu Crișului. Vom contacta primăriile să ne pună la dispoziție terenul pe care să realizăm punctele de colectare. În felul acesta, în 2-3 ani, amenajându-se și alte puncte, bihorenii vor putea să-și depoziteze la distanțe rezonabile deșeurile mari. Depozitarea ilegală se va reduce și județul Bihor va fi mai curat”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Construirea punctelor de colectare a deșeurilor în județ va duce la atingerea țintelor de reducere a cantităților de deșeuri depozitate și la creșterea ratei de colectare a fluxurilor de deșeuri deficitare (DEEE, textile, deșeuri din constucții, etc).

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri