Încep Zilele Sfântului Ladislau

Duminica, inainte de de ceremonia oficială de inaugurare, are loc evenimentul „De la Sfântul Ladislau la Sfântul Ladislau – Pe două roți, fără frontiere”. Acţiunea are ca scop atragerea atenţiei asupra necesităţii construirii pistelor de biciclete şi îngrijirii mediului înconjurător. Organizatorii propun şi în 2016 o tură de ciclism Oradea – Biharkeresztes și retur promovând sportul pentru o viaţă sănătoasă.

Cei care doresc să se alăture acestei iniţiative, sunt aşteptaţi duminică, de la ora 09.30, la statuia Sfântului Ladislau din Oradea (în fața Catedralei Romano-Catolice).

Ceremonia oficială de inaugurare a evenimentului va avea loc luni, 20 iunie, de la ora 19.00, la Filarmonica de Stat Oradea, unde publicul este așteptat cu un concert intitulat Muzica noastră populară, susținut de ansamblul Muzsikás și Petrás Mária.

Peste 100 de evenimente: concerte live, expoziții, târg meșteșugăresc, dans, tururi ghidate în cetate, evenimente gastronomice, degustări de vin și de bere artizanală, demonstrații de șoimărit, activități pentru copii și familii vor urma în cele 9 zile dedicate Sfântului Ladislau, majoritatea fiind găzduite în Cetatea Oradea.

Programul complet poate fi vizionat pe www.zilelesfantuluiladislau.ro.

Distribuie informația
Alte știri