Începând de sâmbătă, se restricționează circulația auto în centru

Comisia de circulație din cadrul Primăriei Oradea a aprobat închiderea circulației rutiere în Piaţa Unirii începând din data de 24 iunie, în fiecare weekend, de sâmbătă dimineaţa până duminică noaptea.

Măsura vine în urma intenţiei municipalităţii de a se restricţiona complet circulaţia auto în zona centrală, acest lucru realizându-se treptat, pe măsură ce se vor crea condiţii pentru rute alternative, precum şi parcări noi în zona centrală.

Astfel, într-o primă etapă, în fiecare sfârșit de săptămână, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10.00 (sâmbătă) și 22.00 (duminică), în centru va fi permisă doar circulaţia taxiurilor şi autobuzelor, urmând ca ulterior încheierii lucrărilor la parcarea subterană de pe strada Independenţei şi darea acesteia în folosinţă, circulaţia spre centru să fie complet închisă.

Legat de această măsură, viceprimarul Florin Birta a menționat: ”Luăm această măsură pentru a crea un acces cât mai facil pietonilor în Piața Unirii, pentru a crea un mediu cât mai prietenos cu pietonii, mai ales că în ultima perioadă tot mai mulți turiști vin în zona centrală. Pe viitor, când se va finaliza parcarea subterană de pe strada Independenței și Podul Centenarului, pentru ca șoferii să poată circula și parca în condiții bune, circulația în Piața Unirii se va închide total.”

Distribuie informația
Alte știri