Incepe festivalul de teatru MAFESZT cu participarea a 6 teatre din Romania

Între 22-26 ianuarie, Asociația Teatrelor Maghiare (ATM) organizează un festival de teatru în Oradea. Evenimentul anual al asociației teatrelor maghiare din Transilvania, înființată în 2017, va fi găzduit de Teatrul Szigligeti.

În cele cinci zile de festival, vor urca pe scenă cei 6 membri ai ATM: Teatrul Tomcsa Sándor, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely de la Timișoara, Trupa Harag György din Satu Mare, Teatrul Maghiar de Cameră Arad, Teatrul Municipal Miercurea Ciuc, respectiv gazda festivalului, Teatrul Szigligeti.

Seria spectacolelor pe scenă mare începe în 22 ianuarie, de la ora 19, cu comedia muzicală „Floare de cactus”, prezentată de Teatrul Municipal Miercurea Ciuc. Tot în prima zi, care coincide cu Ziua Culturii Maghiare, va avea loc decernarea premiilor Pentru Cultura Maghiară. În 23 ianuarie, Teatrul Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc urcă pe scena orădeană cu o adaptare după filmul „Șeful șefilor” al regizorului danez Lars von Trier. În continuare, vineri, 25 ianuarie, se va juca pe scena mare a teatrului cel mai recent spectacol al unuia dintre cei mai apreciați regizori români, „Rabenthal” de Radu Afrim. Ultima reprezentație în sala mare din cadrul festivalului va fi „Oliver!”, jucat de Trupa Szigligeti în 26 ianuarie, de la ora 17.

Programul festivalului include și cinci spectacole-studio: în 22 ianuarie, de la ora 17, vă invităm la „Necunoscutul” de Ansamblul Nagyvárad, în 23 ianuarie, de la ora 17, la „Menuetul șuncii”, o coproducție a Teatrului Maghiar de Cameră Arad și a Teatrului Jókai din Békéscsaba, în 24 ianuarie, de la ora 17, la „Platonov” al Trupei Szigligeti, în 25 ianuarie, de la ora 17, la „Cincisprezece încercări pentru actorie” al Trupei Harag György, iar în 26 ianuarie, de la ora 20, la „Burundanga”.

În cadrul festivalului, vor avea loc și trei spectacole pentru copii: în 22 ianuarie, de la ora 11, se va juca „Cipi, piticul cel fioros”, în 24 ianuarie, de la ora 10, „Rengeteg Ábel și Kürtős Kata, iar în 26 ianuarie, de la ora 11, „Crăiasa zăpezii”, de Teatrul Csiky Gergely de la Timișoara.

Bilete pentru spectacolele din cadrul MAFESZT sunt disponibile la casieria teatrului, deschisă de luni până vineri între orele 14 – 19, sau cu o oră înaintea începerii spectacolelor. Mai multe informații despre spectacole și festival găsiți pe site-ul mafeszt.szigligeti.ro, sau pe pagina Facebook a MAFESZT.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri