Începe înscrierea elevilor pentru examenul de Bacalaureat. Peste 100.000 de candidaţi sunt aşteptaţi să susţină probele

Potrivit calendarului de pe site-ul Ministerului Educaţiei, înscrierea candidaţilor pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat începe în 31 mai şi durează până în 4 iunie. Examenul ar urma să fie susţinut de peste 100.000 de candidaţi, dintre care circa 4100 din Bihor.

Ministerul Educaţiei a anunţat că a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă care prevede că, la Bacalaureatul din 2021, se echivalează/se recunosc probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Ca urmare, candidaţii vor susţine, în 28 iunie, prima probă – cea scrisă la Limba şi literatura română. În 29 iunie, este programată proba scrisă obligatorie a profilului, în 30 iunie – proba scrisă la alegere a profilului şi specializării, iar în 1 iulie – proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate ale probelor scrise se vor afişa în 5 iulie, până la ora 12.00, iar în aceeaşi zi, până la ora 18.00 se vor putea depune contestaţiile. Rezolvarea contestaţiilor va avea loc între 6 şi 9 iulie, iar rezultatele finale se vor afişa în 9 iulie.

Distribuie informația
Alte știri