Incepe inscrierea in clasa pregatitoare. Vezi care sunt actele necesare

Joi, 8 martie, incepe inscrierea copiilor in clasa pregatitoare. Parintii ai caror copii implinesc 6 ani pana la 31 august 2018, inclusiv, sunt obligati sa ii inscrie la scoala. In cazul celor care fac 6 ani dupa aceasta data, pot urma invatamantul primar numai dupa ce un psiholog le evalueaza dezvoltarea psihosomatica si spune ca pot face fata cursurilor scolare. Inscrierea se face la scoala pe care parintele vrea ca cel mic sa o urmeze.

Inscrierile se pot face de pe 8 pana pe 26 martie, de luni pana vineri, intre orele 8:00 si 18:00, in aceasta etapa. Parintii pot sa sune la scoala, pentru a fi programati pentru inscriere.

Actele necesare la inscrierea copilului in clasa pregatitoare 2018:
Cerere-tip de inscriere (o gasiti la scoala, dar si pe edu.ro)
Copie si original dupa actul de identitate al parintelui/tutorelui legal; parintii divortati depun la inscriere si hotararea judecatoreasca definitiva din care rezulta modul in care se exercita autoritatea parinteasca si unde a fost stabilita locuinta minorului
Copie si original al certificatului de nastere al copilului
Copie a documentului care atesta dezvoltarea psihosomatica corespunzatoare pentru parcurgerea clasei pregatitoare (acolo unde este cazul)
Alte documente care sa ateste indeplinirea cri teriilor generale si/sau specifice (acolo unde este cazul).

Distribuie informația
Alte știri