Începe Maratonul filmelor la Oradea, cu un scenariu de ploaie!

Caravana filmelor TIFF ajunge, în acest weekend, la Oradea. Între 2 și 4 septembrie, în 5 locuri din oraș, cinefilii se pot bucura de un maraton cinematografic.

Peste 30 de titluri sunt incluse în programul celei de-a 5-a ediții a TIFF Oradea. Orădenii au ocazia să urmărească filme premiate la cele mai prestigioase festivaluri și să descopere în premieră cine-concertele pregătite de organizatori special pentru acest eveniment.

Programul complet şi biletele sunt disponibile pe tiff.eventbook.ro.

„Oricât ne-am dori, vremea nu o putem controla. Așa că, vă anunțăm oficial modificările din program:
Deschiderea oficială TIFF Oradea- Concert Cvartet Espressione & Proiecție „Iluzii Pierdute”
Vineri, 2 septembrie, ora 21:30
𝐅𝐢𝐥𝐚𝐫𝐦𝐨𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐝𝐞 𝐒𝐭𝐚𝐭 𝐎𝐫𝐚𝐝𝐞𝐚Proiecție „Clubul Șomerilor”
Sâmbătă, 3 septembrie, ora 13:45
𝐅𝐢𝐥𝐚𝐫𝐦𝐨𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐝𝐞 𝐒𝐭𝐚𝐭 𝐎𝐫𝐚𝐝𝐞𝐚, transmit organizatorii.

Proiecție „Utama”
Sâmbătă, 3 septembrie, ora 13:00
𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮

Pe lista cineaștilor care au confirmat prezența la această ediție se află actorii Șerban Lazarovici și Marius Boboc, care vor sta de vorbă cu publicul după proiecția „Metronom” – debutul lui Alexandru Belc, recent premiat la Cannes. La rândul său, actorul Bogdan Farcaș va intra în dialog cu spectatorii invitați să urmărească „Imaculat” (r. Monica Stan și George Chiper-Lillemark), un film despre inocența pierdută, distins cu trei premii la Veneția. Actrița Isabela Neamțu vine la Oradea cu „Anul pierdut 1986″, debutul regizoarei Ligia Ciornei, despre româncele obligate să recurgă la avort ilegal, după dezastrul de la Cernobîl.

Pentru fanii filmelor documentare, TIFF a inclus în programul de la Oradea o întâlnire cu regizorul Sebastian Mihăilescu, prezent la festival alături de Dan Hudici – unul dintre protagoniștii multi-premiatului „Pentru mine tu ești Ceaușescu”.

Fiecare dintre cele 11 titluri autohtone se va bucura de o unică proiecție la TIFF Oradea.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri