Incepe Postul Paştelui. Toata lumea crestina va sarbatori impreuna Invierea Domnului, in acest an

Anul acesta Pastele Ortodox si cel Catolic cad la aceiasi data, 16 aprilie, iar toata lumea crestina va sarbatori impreuna Invierea Domnului. S-a mai intamplat asa in 2014.

Postul Pastilor este cel mai lung si mai important, dar si cel mai aspru dintre cele patru posturi de durata ale Bisericii Ortodoxe. Este dezlegare la peste doar de Bunavestire si de Florii.
Postul Pastilor e celebrat in Biserica Romano-Catolica; el tine 40 de zile, incepand nu luni ca la ortodocsi, ci in miercurea numita a Cenusii (Dies Ceneris), pentru ca in aceasta zi se practica la apuseni presararea cenusii pe crestetul capului (rest din ceremonialul penitentei publice din vechime, mostenit de la evrei).

Traditia romaneasca spune ca inainte de Postul Pastelui, toate rufele trebuie sa fie spalate, iar vasele trebuie sa fie oparite. In a cincea saptamana de post, incep Deniile, data la care incepe curatenia de primavara.

Recunostiinta si multumirea pentru cele pe care le ai, pentru binele ce-ti este dat, pentru linistea din casa si din sufletul tau sunt ganduri pe care trebuie sa ai in fiecare zi, dar mai ales in zilele din Postul Pastelui.

Distribuie informația
Alte știri