Primăria anunță prima etapă de dezinsecție din acest an în Oradea

În vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (țânțari, muște etc.) în faza de adult și larve, municipalitatea a programat prima etapă de dezinsecție în oraș, din acest an. Astfel, în perioada 12 – 15 aprilie se execută, prin tratament la sol, activitatea de „Dezinsecție și delarvizare, etapa 1, în parcuri, scuaruri, spații de joacă, malurile cursurilor de ape și luciu de apă, aliniamente stradale, căi publice, spațiile deschise ale persoanelor fizice și juridice în cazul tratamentelor care se execută de pe aliniamentul stradal pe raza municipiului Oradea”.

Produsele care se folosesc sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

Cetățenii sunt rugați să evite să treacă sau să stea în raza de acțiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluțiile, pentru a se preveni eventualele accidente/incidente.

„Totodată, recomandăm populației să evite contactul insecticidului cu ochii. Crescătorii de albine sunt rugați ca în perioada menționată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire. În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru o perioadă imediat următoare, care se va comunica prin presă”, se arata in comunicatul Primariei Oradea.

Distribuie informația
Alte știri