Începe programul Prima Casă. Condițiile rămân neschimbate

„Prima Casă”, unul dintre cele mai așteptate programe guvernamentale, a luat startul mai devreme ca în alți ani. S-au înscris 14 bănci, iar statul a pus la dispoziție garanții de două miliarde de lei. În plus, comisionul pentru Fondul de Garantare a fost redus la 0,40%. Agenții imobiliari așteaptă vânzări mai mari de locuințe noi, chiar dacă prețurile au crescut faţă de anul trecut.

Statul pune la dispoziție garanții de 2 miliarde de lei. 14 bănci s-au înscris deja în program. O altă noutate este că a fost redus comisionul pentru Fondul de Garantare de la 0,45%, la 0,40%.

Condițiile principale pentru programul „Prima Casa” au rămas neschimbate: creditul se acordă pe o perioadă de 30 de ani, iar în primii cinci, locuința nu poate fi vândută.

Cei care nu se încadrează în program pot opta pentru un credit ipotecar la care avansul este însă de 15%.

În Senat a fost adoptată o lege care prevede transformarea „Prima Casă” într-un program social, cu limită de venituri și preț maxim de achiziție a unei locuințe de 70.000 de euro. Noile modificări se vor aplica dacă vor fi adoptate și în Camera Deputaților.

Sursa; stiri.tvr.ro

Alte știri