Începe sezonul reducerilor! Sfaturi pentru consumatori

Sezonul reducerilor începe oficial, marți, 15 ianuarie, în România, deși primele zile ale anului le-au adus deja celor care iubesc să facă shopping un val de promoţii. Există trei perioade în care se fac reduceri substanţiale: soldările de iarnă şi de vară care se desfăşoară anual în perioada 15 ianuarie – 15 aprilie, respectiv 1 august – 15 octombrie şi Black Friday.

Pe lângă aceste perioade în care se fac reduceri, românii se mai pot bucura de discounturi, promoţii şi lichidări de stoc pe tot parcursul anului.

Sfaturi pentru consumatori:
• Fă o listă cu produsele pe care dorești să le achizitionezi și cu prețurile actuale ale acestora. Acest lucru te va ajuta să eviți falsele reduceri de prețuri, de exemplu atunci când comercianții măresc prețul și aplică procentul de reducere la prețul astfel majorat.
• Verifică cu atenție modul în care este afișată reducerea pe site sau pe eticheta produsului.
• Nu cădea în capcana ofertelor care anunță mari reduceri de prețuri doar pentru a te atrage să intri în magazin.
• În cazul în care comanzi online, verifică, înainte de a trimite comanda, dacă prețul fiecărui produs din coșul de cumpărături este același cu prețul redus indicat atunci când ai ales produsul.
• Utilizează cardul pentru a face plata. În unele situații, precum cazurile de fraudă, dacă ai plătit prin card, poți utiliza procedura refuzului la plată pentru a-ți recupera suma plătită – în principiu, în cel mult 30 de zile de la data plății. Contactează-ți banca pentru a afla mai multe amănunte.

Distribuie informația
Alte știri