Începe Turneul naţional Violoncellissimo 2022. Maestrul Marin Cazacu va fi sărbtorit pe scena Filarmonicii Oradea

”A crea muzică şi a te bucura de ea, este ţelul suprem al oricărui interpret sau compozitor. Am început împreună cu studenţii mei acest proiect cu mulţi ani în urmă, proiect ce mi-a adus mari satisfacţii atât pedagogice cât şi artistice.” spune violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu, liderul ansamblului, înainte de începerea turneului, care ajunge anul acesta în 10 orașe din țară.

Pe 30 septembrie, Turneul naţional Clasic la puterea a treia -Violoncellissimo 2022, intitulat anul acesta Euforica, porneşte din vestul extrem al ţării, cu un prim concert la Sala Filarmonicii din Oradea, urmat pe 1 octombrie, de Ziua Internaţională a Muzicii, de un concert extraordinar la Palatul Cultural din Arad. Povestea continuă pe 5 octombrie la Sala Thalia din Sibiu pentru a ajunge la Bucureşti, la Ateneul Român pe 9 octombrie.

Noi, violonceliştii, ne confruntăm în continuare cu confuzia pe care o generează în rândul unor categorii de public apariţia noastră pe stradă cu un instrument pus într-o cutie modernă de fibră de sticlă, confundat uneori cu un ţambal, alteori cu un trombon, contrabas şi chiar navă spaţială.” continuă cu zâmbetul în colțul gurii violoncelistul Marin Cazacu, care vineri va fi văzut pe stradă în Oradea. Turneul Violoncellissimo vine să lămurească această confuzie şi să ofere publicului un repertoriu foarte variat, de la muzica barocă la cea contemporană, incluzând şi alte genuri muzicale, jazz sau rock, muzicăde film, de divertisment şi chiar folclor.

Publicul din orașele țării va cunoaşte astfel toate mijloacele de exprimare ale violoncelului, va descoperi frumuseţea muzicii şi pasiunea artiștilor pentru această profesie.

După concertele de la Oradea, Arad, Sibiu şi Bucureşti vor urma adevărate spectacole la Piatra Neamţ, Chişinău, Bistriţa, Cluj Napoca, Deva şi Ploieşti.

Cei care vor veni vineri, pe 30 septembrie, la concertul de la Oradea îi vor putea spune ”La mulți ani!” maestrului violoncelist, care își va serba ziua de naștere pe scenă.

ITINERAR

30 septembrie – deschiderea oficială – Oradea  – Sala Filarmonicii

1 octombrie  – Arad, Palatul Culturii

5 octombrie  – Sibiu, Sala Thalia

9 octombrie  – București, Ateneul Român

16 octombrie – Piatra Neamţ, Sala Consiliului Judeţean

17 octombrie  – Chișinău, Sala cu Orgă

20 octombrie  – Bistriţa, Palatul Culturii

21 octombrie  – Cluj-Napoca, Opera Maghiară de Stat

Distribuie informația
Alte știri