Vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani a fost anunțată. Vezi când demarează imunizarea

Foto: Shutterstock

Copiii cu vârste între 5 şi 11 ani vor putea fi imunizaţi anti-COVID, din 26 ianuarie, cu serul Comirnaty-Pfizer/ BioNTech, anunță Comitetul naţional pentru coordonarea activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Părinții pot face deja programarea pe platforma de vaccinare. Imunizarea se poate face și fără programare sau la cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze speciale pentru copii. De asemenea, Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor este optimizat şi permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare’, a explică CNCAV într-un comunicat.

CNCAV a făcut mai multe precizări cu privire la modul în care se va realiza vaccinarea pentru această categorie de vârstă.

  • -sunt obligatorii acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către reprezentantul legal al minorului şi efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile şi pe platforma naţională de vaccinare;
  • -schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză, la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile;
  • -dacă se iniţiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceştia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 micrograme.

CNCAV menţionează că vaccinul Comirnaty produs de compania farmaceutică Pfizer/ BioNTech este deja aprobat pentru administrarea la populaţia de peste 12 ani.

Distribuie informația
Alte știri