Incompatibili : Primarul din Madaras şi viceprimarul din Tamaseu sunt in atentia ANI

Agentia Nationala de Integritate a anuntat ca Dan Alexandru Tiurbe, primarul comunei Mădăras s-ar afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 01 ianuarie 2011, întrucât deține și functia de administrator al S.C. GAZ BIHOR S.A.

“Cele 76 de primării membre în Gaz Bihor au avut o adunare generală în care au decis ca din partea primăriilor să mă desemneze pe mine ca reprezentant, eu având experienţă în ceea ce înseamnă introducerea gazului. Eu nu m-am considerat membru, ci un simplu reprezentant, nefiind renunerat.”, a precizat primarul Tiurbe.

“De asemenea, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 februarie 2008 – 03 aprilie 2013, întrucât a deținut simultan cu funcția de primar și calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul „Tiurbe Dan Alexandru întreprindere individuală”.

“Nu ştiu nimic de decizia celor de la ANI. Eu nu am primit nimic, până acum. Pot să vă spun că eu le-am formulat răspunsuri la cerinţele pe care mi le-au adresat. În ce priveşte calitatea de titular la întreprinderea individuală pot să vă spun că eu trebuia să justific de unde am încasări pentru că aveam animale, lucram pământul. După orele 16.00 pot să muncesc cinstit, zic eu”, a declarat primarul Dan Alexandru Tiurbe.

În ceea ce il priveste pe Nemeti Iuliu, viceprimarul din Tămăşeu, acesta s-ar fi aflat în stare de de incompatibilitate în perioada 26 iunie 2012 – 11 mai 2015, întrucât a deținut simultan cu funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul „Nemeti Iuliu – Tehnician Însămânțător PFA”, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.

Distribuie informația
Alte știri