Indemnizatia pentru internship, majorată din octombrie 2023

Foto: freepik.ro

Studenții și absolvenții universităților care se înscriu pentru efectuarea unui stagiu de practică ( internship) vor primi mai mulți bani din această lună.

Începând cu 1 octombrie 2023, salariul minim brut pe ţară a crescut la 3.300 de lei, astfel cei care vor efecta un internship vor primi mai mulţi bani, conform legii privind internshipul.

Legea nr. 176/2018 privind internshipul, intrată în vigoare la 18 august 2018,  reglementă indemnizaţia pentru cei care desfăşoară stagii de internship – “Cuantumul indemnizaţiei pentru internship stabilită potrivit alin. (1) este egal cu cel puţin 50% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi se acordă proporţional cu numărul de ore de activitate desfăşurată”.

Durata unui contract de internship, încheiat de organizația-gazdă și de intern în formă scrisă, în limba română, cel târziu în ziua anterioară începerii programului de internship, este de maxim 6 luni.

În situaţia internilor minori, durata timpului de muncă este de maximum 30 de ore pe săptămână, dar nu mai mult de 6 ore pe zi. De obicei, se lucrează part-time în timpul semestrelor universitare și full-time pe durata vacanțelor sau a sărbătorilor

Distribuie informația
Alte știri