InfoCons: Kilograme în plus după mesele de sărbători?! Instrumentul prin care poți afla ce mănânci

Sărbătorile de iarnă au trecut , iar după mesele îmbelșugate , cu siguranță unii dintre noi au acumulat câteva kilograme în plus de care vor să scape . În acest context , InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu Aplicația Gratuită InfoCons .  Cu ajutorul calculatorului integrat în aplicație, consumatorii își pot seta cantitatea de produs pe care urmează să o consume, iar aplicația InfoCons le va dezvălui cantitatea de sare, cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată . De asemenea, în urma selectării cantității de produs pe care doresc să o consume , Aplicația InfoCons va reda direct timpul pe care consumatorii trebuie să îl petreacă mergând , pedalând sau alergând pentru a arde caloriile .

Mai mult decât atât, consumatorii au posibilitatea de a salva produsele pe care vor să le utilizeze pentru fiecare masă pentru a afla printr-o simplă bifare a acestora din lista de produse salvate care este numărul TOTAL de E-uri și de câte ori se repetă acestea , cantitatea TOTALĂ de zahăr și cantitatea TOTALĂ de sare . Astfel , consumatorii au  posibilitatea de a-și crea propria listă de cumpărături, meniul zilnic/ săptămânal, rețete etc.

Aplicația InfoCons este disponibilă în 33 de limbi , cu peste 3.000.000 de produse agroalimentare, cosmetice, electronice și electrocasnice oferă acces direct la:
• Afișarea instantă a informațiilor de pe etichetele produselor agroalimentare în limba selectată 
•   Ingredientele din produsul scanat
•   Numărul și tipul aditivilor alimentari însoțiți de o descriere explicită ;
•   Numărul și tipul alergenilor regăsiți în produl scanat ;
•   Valorile nutriționale ( cantitatea de sare , zahăr și calorii );

•  Calculator în care se poate insera cantitatea de produs consumată pentru a afla instant cantitatea de sare si zahăr , numărul de calorii precum și activitățile sportive necesare pentru arderea caloriilor (mers , alergare și bicicletă );

•  Posibilitatea de a acorda rating de la 1 la 5 produselor ;

• Salvarea produsului scanat în secțiunea „ Produse Salvate ”. Din secțiunea „ Produse Salvate ”, printr-o simplă bifare a produselor , consumatorii află numărul total de E-uri , cantitatea totală de zahăr și cantitatea totală de sare . De asemenea, aceștia pot distribui produsele bifate care alcătuiesc lista de cumpărături , meniul zilnic / săptămânal sau retetele cu familia si prietenii .

•  Personalizarea aplicației în funcție de preferințele de consum: număr maxim de E-uri și tipul acestora , cantitatea maximă de sare , cantitatea maximă de zahăr , tipul de alergeni și cantitatea maximă de calorii .

•  Distribuirea produselor scanate cu prietenii și familia .

•  Posibilitatea de a face o sesizare direct din aplicație, prin completarea unui formular simplu, cu câmpuri prestabilite . Astfel, în cazul în care consumatorul întâmpină probleme cu produsul scanat , poate trimite o sesizare direct din Aplicatia InfoCons .

•   Aplicația Gratuită InfoCons face posibilă scanarea codului QR de pe etichetele energetice ale produselor electrocasnice și ale dispozitivelor electronice ( frigidere , mașini de spălat haine , mașini de spălat vase , uscătoare , televizoare ), pentru aflarea informațiilor precum: consumul de energie , clasa energetică , producător , informații generale tip caracteristici tehnice , compararea cu alte produse similare , reciclare .

•  SOS – Lista cu toate numerele utile și de urgență la nivel local , national și international  cu posibilitatea selectării continentului și țării . În urma selectării , numerele utile și de urgență apar în limba engleză și limba țării . SOS adună numere precum : Ambulanță , Poliție , Protecția Consumatorilor , Pompieri , Poliția de Frontieră , Turism , Direcții de Sănătate Publică , Primărie , Mediu , Telecomunicații etc . 

• Pentru România , aplicația InfoCons afișează în timp real timpul de așteptare pentru punctele de trecere rutieră a frontierei .

•  Lista cu toate adăposturile de protecție civilă din România

•  Alerte rapide pentru produse alimentare

• Alerte pentru produse nealimentare la nivelul Uniunii Europene , actualizate zilnic . Secțiunea dedicată alertelor rapide oferă informații precum: Țările vizate, gradul de risc ( de la scăzut, nedeterminat și până la serios), descrierile explicite ale produselor, tipurile de alerte, imagini cu produsele ce fac obiectul alertelor . 

Distribuie informația
Alte știri