INFORMARE METEO: Vine un val de căldură, caniculă şi disconfort termic. Cat va dura

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de căldură, caniculă şi disconfort termic, valabila in toata tara,  temperaturile ajungând şi la 37 de grade Celsius la umbră. Canicula va tine din 28 pana in 31 iulie, cand valorile termice vor scădea semnificativ.

În zonele de câmpie şi podiş din Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea, vremea va fi caniculară, în orele amiezilor se vor înregistra local temperaturi maxime de 36…37 de grade, iar în cursul nopţilor minimele termice se vor situa în jurul a 20 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unităţi în Câmpia Română, dar pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Notă: Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Local vor fi averse, izolat torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, posibil, grindină, în zilele de joi şi vineri (28 şi 29 iulie) mai ales în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar sâmbătă şi duminică (30 şi 31 iulie) îndeosebi în est, centru şi zona de munte.

Distribuie informația
Alte știri