Informare meteo: Vremea se răcește accentuat de luni

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică două coduri galbene de intensificări ale vântului care vor fi valabile luni între orele 02.00 și 23.00, dar și o informare prin care avertizează că în aproape toată țara va avea loc, începând de luni seara, o răcire accentuată a vremii, care va duce temperaturile cu 8-10 grade sub normalul acestei perioade.

Primul cod galben este valabil luni până la ora 10.00 dimineața în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona montană. În regiunile vizate, vântul se va intensifica temporar, cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65…70 km/h. În zona montană vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale care pe creste vor depăși 100…120 km/h.

Potrivit celei de-a doua informări meteo, valabilă de luni, ora 23.00, până miercuri ora 08.00, vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 50…60 km/h și temporar va ploua la început în vest, în centru și în nord, apoi local și în celelalte regiuni. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, trecător vor fi precipitații mixte.

Răcirea vremii va continua în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar începând de marți (25 septembrie) se va resimți în toată țara, astfel că valorile termice vor fi cu până la 8…10 grade mai coborâte decât cele normale în această perioada a anului.

Vremea rece va persista până spre sfârșitul săptâmânii.

Distribuie informația
Alte știri