Informare Salvamont Bihor: Stratul de zăpadă în Stâna de Vale, Vârtop și Padiş a ajuns la 115 cm și chiar 150 cm la peste 1400 de metri altitudine

foto/ Salvamont Salvaspeo Bihor
Distribuie pentru prietenii tăi:

În ultimele 48 de ore s-a depus un strat mai gros de 30 cm de zăpadă proaspătă care are o aderenţă slabă faţă de stratul anterior consolidat. Riscul de avalanşă este moderat ( 2 ) şi la supraîncărcare se pot declanşa avalanşe prin alunecarea stratului proaspăt de zăpadă sau din cauza fisurării plăcilor de vânt. Riscul este prezent pe pantele mai înclinate sau pe văi, unde se formează depozite importante, anunță Salvamont Salvaspeo Bihor.

Stratul de zăpadă la nivelul staţiunii Stâna de Vale, Satul de vacanţă Vârtop respectiv Padiş a ajuns în jur de 115 cm, iar la altitudini de peste 1400 de metri depăşeşte în general 150 de cm.

Recomandările salvamontiștilor

Pentru cei care se aventurează in afara staţiunilor turistice, le recomandăm să aleagă trasee pe masura pregătirii, utilizând echipament corespunzător, să se informeze, în prealabil, in privinţa traseelor si condiţiile de parcurgere in regim de iarnă a acestora. Pentru zona montană a judeţului Bihor aveţi posibilitatea sa descărcaţi trackurile traseelor turistice de pe siteul www.salvamontbihor.ro , secţiunea trasee turistice.
Echipamentul de iarnă este obligatoriu!!!
Cei care aleg să abordeze trasee din zonele de creastă, cu schiuri, snowboard sau rachete de zăpadă, in zone unde există riscul de declanşare a unor avalanşe, sunt sfătuiţi să nu abordeze singuri aceste trasee si să se echipeze cu echipamente de salvare din avalanşă ( dispozitiv de căutare in avalanşă, lopată, sondă de avalanşă )

👉Telefoane şi aplicaţii utile:
112 – Apel unic de urgență sau 0salvamont (0725 826668 ) – Dispecerat Național Salvamont.

Vinzi sau cumperi? Ai oferte de angajare? Oradeaindirect.ro publică AICI anunțurile tale de mică publicitate. Pentru informații suplimentare, scrie-ne la adresa office@oradeaindirect.ro

Alte știri