Informații contradictorii privind cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus în România

Foto: start-up.ro

Managerul de la Matei Balș, Adrian Streinu Cercel a anunțat într-o intervenție la Digi 24 că au fost confirmate două noi cazuri. Ulterior Grupul de comunicare strategică a anunțat doar confirmarea unui singur caz, cu un număr total de 48 de cazuri confirmate.

Potrivit lui Streinu Cercel cei doi pacienți, confirmați azi cu COVID-19, sunt un bărbat și o femeie din Capitală. Ambii sunt persoane care au intrat în contact cu bărbatul de 60 de ani, ofițer în rezervă al MAI care a fost internat la Spitalul Gerota și care nu a spus că a călătorit în Israel.

Ulterior Grupul de Comunicare Strategică a informat că este un singur caz confirmat, cel al unei femei de 20 de ani din București, contact cu fostul ofițer MAI.

Astfel, potrivit Grupului, până pe 12 martie, la nivel național au fost confirmate 48 de cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României. Dintre cei 48 de cetățeni care au contactat virusul, 6 au fost declarați vindecați și au fost externați.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.450 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.878 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Alte știri