Informații și mesaje de prevenire a consumului de droguri, transmise în cadrul Oradea FestiFall

În perioada 15-16.10.2022 a.c., reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor, alături de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cei ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și Bihor și jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor, s-au aflat  în mijlocul orădenilor, în cadrul evenimentului Oradea FestiFall, organizat cu prilejul celebrării Zilelor Municipiului Oradea

În acest context, au desfășurat activități specific de informare și reducere a riscurilor consumului de droguri, care s-a desfășurat într-o  locație importantă din centrul istoric și cultural al  orașului nostru-Piața Unirii-zona Palatului Epscopal Greco-Catolic, la care care s-au alăturat cu entuziasm și curiozitate,  numeroși copii, tineri și adulți.

Atracția principală au fost, și de data aceasta, demonstrațiile privind efectele diferitelor substanțe psihoactive asupra creierului, prin folosirea unor ochelari speciali care distorsionează realitatea, respectiv un tip de ochelari care simulează starea de deteriorare produsă de alcool, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, și un alt tip de ochelari care simulează efectele consumului de droguri.

La finalul acestor demonstraţii, reprezentanţii CPECA Bihor au purtat discuţii pe marginea efectelor resimțite, în scopul creşterii nivelului de conştientizare asupra riscurilor asociate consumului de alcool şi a altor substanţe psihoactive.

O altă măsură preventivă a constat în oferirea de informații în scopul educării, conștientizării și promovării alternativelor sănătoase la consumul de droguri, în cadrul standului de tip infopoint care a fost amplasat în perimetrul festivalului.

Totodată, participanții au beneficiat din partea polițiștilor de prevenire și cei rutieri bihoreni de activități și  informații, pe teme de educaţie rutieră, siguranţă pe internet, siguranță acasă, pe stradă și la locul de joacă, în cadrul atelierelor tematice pe care le-au organizat.

Reamintim faptul că, specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog oferă gratuit servicii de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată medico-psiho-socială, pentru consumul şi dependența de droguri.

Pentru accesarea acestor servicii, îndrumăm populaţia să apeleze Tel. verde: 0 800 8 700 700, sau să se adreseze direct Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor, la numărul de telefon 0259/414.515.

Distribuie informația
Alte știri