Înfrățirea clubului Kiwanis Art Oradea cu un club italian

Sâmbătă, 8 iunie a sosit la Oradea un grup de șapte italieni, membri ai clubului Kiwanis Biella Victimula Pagus pentru a se înfrăți cu clubul orădean Kiwanis Art. Acțiunea s-a realizat în vederea formării unor prietenii de durată, pentru a desfășura proiecte comune în sprijinirea copiilor și pentru a construi o comunitate mai bună.

„E o onoare și o plăcere să putem să ne înfrățim cu acest club. Sperăm să avem proiecte comune și să putem învăța din experiența italienilor privind atragerea tinerilor în club și desfășurarea de acțiuni în favoarea copiilor”, a declarat Elisabeta Jambor Fekete, președinta Kiwanis Art Oradea.

De aceeași părere a fost și Marco Oleari, președintele clubului Kiwanis Biella Victimula Pagus. „Vizita la Oradea a fost o experiență emoționantă. Mă bucur că am putut fi cu membrii orădeni, mulțumim pentru primirea impecabilă și prietenia Kiwanis Art Oradea. Îi așteptăm în toamna aceasta să ne întoarcă vizita la Biella”.

Semnarea înfrățirii s-a făcut în prezența guvernatorului Kiwanis Romania, dna. Iuliana Păcurar, a vicepreședintelui Kiwanis Romania, locotenent pe divizia Nord Vest, dna Carmen Polman și a locotenentului guvernator al Diviziei 18 Vtibus Unitis Italia, dna. Rachele Orsini.

„Este un eveniment reușit, mă întorc acasă după o experiență deosebită, care mi-a arătat o comunitate de oameni uniți, ghidați de eficiență, iubire și pasiune”, a mărturisit Rachele Orsani.

Membrii italieni au aflat despre proiectele desfășurate de Kiwanis Art Oradea pentru a sprijini copiii talentați din medii defavorizate, de la membrii orădeni.

„Prietenia noastră s-a născut anul trecut, în Italia, pe o barcă, poate părea întâmplător dar nu a fost doar o simplă coincidență, a spus Iuliana Păcurar. Vom desfășura acțiuni comune. Kiwanis Art Oradea nu este la prima înfrățire, mai este înfrățit cu un alt club italian, din Sicilia”.

Au vorbit despre viitoare eforturi comune care au la bază principiile Kiwanis, dar și despre dorința de a fi aproape de tineret prin muzică și artă și Pier Giuseppe Motto, past president Kiwanus Club Biella, Maria Francesca Mosca, Deformula District Italia San Marino, Fabrizia Grosso, consilier Kiwanis, Mosca Giacomo și Donatella Rapa-membrii Kiwanis.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri