Îngerii salvatori nu au zile libere! Plutonierul bihorean Tuduce Andrei a salvat viața unui tânăr șofer

Un pompier bihorean, din cadrul Stației Ștei, aflat în timpul liber, a acționat pentru salvarea unui tânăr șofer implicat într-un accident rutier produs între localitățile Răbăgani și Pocola.

Misiunea pompierilor militari nu se oprește la încheierea turelor de serviciu, ci continuă oricând și oriunde e nevoie de ei.

Sâmbătă seara, în data de 30 iulie a.c., plutonier Tuduce Andrei, care se deplasa cu mașina personală pe ruta Ștei-Oradea, în jurul orelor 21.00, între localitatea Răbăgani și Pocola (pe dealul Bitii), a observat un accident rutier, mai exact un autoturism ieșit în afara părții carosabile. S-a oprit în spatele mașinii accidentate și a observat că victima, un bărbat de aproximativ 25 ani, se afla blocată în mașină, în stare conștientă, dar dezorientată. După ce a făcut o evaluare primară a victimei, subofițerul, fiind paramedic în cadrul Stației de Pompieri Ștei, i-a imobilizat gâtul și capul, comunicând în permanență cu victima și asigurându‐se că nu își pierde starea de conștiență. În același timp, i-a mobilizat și pe ceilalți participanți la trafic, punându-i să verifice dacă mai existau și alte victime în afara mașinii, șoferul neputându-i confirma acest lucru.

Întrucât din mașina răsturnată ieșeau aburi de la motor, a procedat la extragerea de urgență a victimei din autoturism, ajutat de ceilalți participanți la trafic, imobilizând în permanență gâtul și capul victimei, după care a așezat-o pe o pătură pe marginea carosabilului, așteptând venirea echipajelor de intervenție. După sosirea acestora, le-a comunicat starea victimei, ajutându-i în continuare la imobilizarea și acordarea primului ajutor. Tânărul șofer a fost transportat ulterior, în stare stabilă, la spital, de echipajul medical.

Îl felicităm pentru promptitudinea, implicarea și profesionalismul de care a dat dovadă!, transmit reprezentantii ISU Bihor.

Alte știri