Inima care bate în mijlocul comunității

Am adus inima mai mai aproape de comunitate!

La aprecierile și încurajările Preasfinției Sale Virgil Bercea, cel care sprijină necondiționat și în permanență materializarea ideilor cu potențial, în cadrul activităților din Săptămâna Verde, am amplasat „inima” pentru a colecta capace PET în afara liceului, spre a fi umplută cu mici capace colorate pe întreg parcursul anului. După consultarea secretarului episcopal, Eugen Ivuț, „inima” și-a găsit locul în „Edenul” înmiresmat și încântător al florilor din curtea Episcopiei Greco-Catolice, lângă Catedrala Sf. Nicolae și ne așteaptă pe toți să picurăm în ea iubirea față de mediul înconjurator și față de cei mai puțin norocoși prin cât mai multe capace. 

În luna martie, cu ocazia Zilei Globale a Reciclării, am înțeles că puterea lui ÎMPREUNĂ poate crește și reuși să mobilizeze cât mai mulți, și am amplasat timp de trei zile „inima” Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” în inima orașului. În urma inițiativei noastre, s-au strâns 200 kg de capace, depășind astfel peste 400 kg colectate în total în cadrul liceului nostru. Elevii au devenit prin gestul lor promotori ai valorilor pentru formarea unui comportament ecoprotectiv, micul lor gest ducând la ample acțiuni de reciclare cu rezultate incredibile, și au transmis entuziasmul și determinarea lor întregii comunități.

Prin acțiunea de promovare a colectării, reciclării și valorizării în scop caritabil a capacelor PET ne-am alăturat deja de 2 ani comunității „Capace cu suflet” din Cluj-Nacpoca, aceasta ducând capacele la centrele de reciclare și donând sumele obținute din valorizarea lor unor copii bolnavi care au nevoie de tratamente și intervenții medicale costisitoare.

Fiecare capac face diferența!

Director,       Prof. Aurelian Andrei Cristea  

 Coordonator proiect,   Prof. Patricia Capriș

Distribuie informația
Alte știri