Inima unui tanar de 22 de ani din Oradea, victima a unui accident rutier, va bate in corpul unui baiat de 19 ani din Vaslui

O echipă de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș a realizat, duminică, al cincilea transplant cardiac din acest an, salvând viața unui tânăr în vârstă de 18 ani din Vaslui, care suferea de o boală gravă de inimă. Parintii tanarului oradean si-au dat acordul pentru donare iar medicii au prelevat cordul in noaptea de sambata spre duminica. La 4 dimineata, inima a ajuns la Targu Mures.

„Doresc să mulțumesc și să subliniez gestul de noblețe al părinților donatorului, donatorul a fost un tânăr de 22 de ani, din Oradea, victima unui accident rutier. Părinții au înțeles că prin acest nobil au salvat viața unui tânăr de 18 ani. E drept că nimic nu poate să le aline suferința, dar poate că este un lucru bun că poate o parte din acest tânăr, inclusiv inima, continuă să bată în pieptul unui tânăr de 18 ani”, a declarat seful echipei de medici dr. Horatiu Suciu.

Mama tânărului care a primit cordul a spus că acesta suferea de insuficiență cardiacă de la vârsta de 3 ani, că a umblat extrem de des prin spitale, uneori și la fiecare trei luni, iar prin acest transplant speră ca viața lui să se îmbunătățească, să devină un om cu o viață normală.

Dacă într-un an IUBCvT Târgu Mureș realiza între 5 și 8 transplanturi de cord, în acest an a reușit deja 5 intervenții de acest gen.

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

Distribuie informația
Alte știri