Inițierea copiilor în tehnica de lucru a colajului, la Muzeul Țării Crișurilor Oradea

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, activitatea de educație muzeală Arlechinul, adresată elevilor cu vârste cuprinse între 8-12 ani.

Activitatea este un curs teoretic și practic care presupune inițierea copiilor în tehnica de lucru a colajului, având ca model lucrarea „Arlechinul” a pictorului Corneliu Baba, păstrată în colecția Secției de Artă a Muzeului Țării Crișurilor și expusă în cadrul expoziției de bază. Copiilor le vor fi prezentate albume de artă aflate în colecția Bibliotecii privitoare la opera pictorului Corneliu Baba, apoi vor realiza practic o lucrare de colaj a lucrării „Arlechinul”, pe suport de carton.

Activitatea se va desfășura la sediul instituției din Str. Armatei Române nr.1/A, în perioada 7-8 noiembrie 2023; 12, 13 decembrie 2023, orele 10.00-12.00. 

Programările se pot face la nr. de telefon 0722/081.499, de luni până vineri, între orele 9.00-15.30. Atelierul se desfășoară cu grupuri de minim 10 și maxim 20 de copii. Taxa de participare este de 15 lei/elev.

Activitățile vor fi organizate și susținute de către Augustin Țărău, muzeograf, Secția de Artă, și Cristian Negru, bibliotecar, Secția de Relații Publice și Expoziții.

Distribuie informația
Alte știri