Inna a dat startul sarbatorilor de iarna in Oradea

Luminile de iarna au fost pornite  joi seara la Oradea, din Piața Unirii, acolo unde si-au dat intalnire mii de locuitori ai orasului dar si turisti. Bradul din centrul Pietei a fost inundat de lumina la ora 18,  butonul  fiind  pornit  de catre  cativa copii, in prezenta viceprimarului Florin Birta.

De la 19 a fost inaugurat si Targul de Craciun  cu un concert sustinut de INNA, celebra cantareata, iar concertele live vor continua in acest weekend cu Distinto și Marius Mihalache & Taraf.

In aceasta iarna, Oradea e împodobită cu 14 km de ghirlande și peste 300 medalioane și figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, tuneluri şi fântâni de lumini. Acestea au diferite forme de brăduți, fulgi de nea, steluțe, reni si oameni de zăpadă. 

Iluminatul de sărbători se realizeaza pe toate bulevardele din municipiu, la toate intrările și ieșirile din oraș, pe principalele artere de circulație, pe poduri, în parcuri, dar și în piețe. Față de anii precedenți, se adaugă parcurile Dragoș Vodă, Mihai Viteazul, I.C. Brătianu și 22 Decembrie.

Tot ieri a fost deschis si patinoarul Targului de Craciun care din primele momente a fost luat cu asalt de orădeni. Spre deosebire de Anul trecut, din Piata,  lipseste roata carusel dar in Targul găzduiește casute cu produse specifice sarbatorilor ca turta dulce sau  vin fiert dar si un brad ecologic 12 metri

Targul din Piata Unirii va fi deschis pana in 31 decembrie.

Distribuie informația
Alte știri