Amenzi de 770.000 de lei, aplicate angajatorilor din panificaţie, pentru muncă nedeclarată. Vezi cum stă Bihorul

În perioada 5 – 8 aprilie, s-a desfăşurat, la nivel naţional, Campania de control pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, precum şi pentru verificarea respectării de către angajatori a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă (timp de muncă şi de odihnă, salarizare) şi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul panificaţiei.

În cadrul acţiunilor de control, a fost vizat modul în care angajatorii respectă prevederile legale cu privire la: angajarea personalului (inclusiv transmiterea contractelor individuale de muncă în aplicaţia REVISAL, în termenul legal), timpul de muncă, repausuri periodice (repausul săptămânal, repausul zilnic, sărbătorile legale), identificarea neconformităţilor şi stabilirea măsurilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Inspectorii de muncă au aplicat amenzi de peste un milion de lei angajatorilor din domeniul panificaţiei, pentru încălcarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă, se arată într-un comunicat al Inspecţiei Muncii.

Din valoarea totală a amenzilor, 770.000 lei reprezintă sancţiuni pentru munca nedeclarată.

Inspectorii de muncă din cadrul Bihor au identificat și sancționat 3 angajatori pentru munca nedeclarată care au primit la serviciu4 persoane prestând activitate pentru munca nedeclarată. În acest sens s-a aplicat 1 amendă contravențională în valoare de 20.000 lei și 2 avertismente .

Sancțiunile aplicate pentru încălcări altele decât munca nedeclarată și decât munca subdeclarată: 28 la număr, constau în 5 amenzi în valoare totale de 7.500 lei și 23 avertismente. Pentru deficienţele constatate s-au stabilit 36 măsuri de remediere.

Distribuie informația
Alte știri