Inspectorul vamal care a intermediat mita pentru fostul director executiv de la Finante a fost trimis in judecata

DNA a anuntat in buletinul de presa aferent activitatii din luna aprilie ca procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a lui Florian Sandor, ȘANDOR FLORIAN, la data faptei șef al serviciului inspecție fiscală al Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale (D.J.A.O.V.) Bihor, la data faptei, în prezent inspector vamal în cadrul Biroului Vamal de Interior Oradea, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

Comunicatul DNA:

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În datele de 21 și 22 septembrie 2011, inculpatul Șandor Florian, prin demersurile sale, a ajutat, cu intenție pe administratorul unei societăți comerciale să-i remită lui Pătcaș Dorel, la data faptelor director adjunct al Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale (D.J.A.O.V.) Bihor și director executiv adjunct în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Bihor (D.G.F.P) — coordonator al Activității de Inspecție Fiscală, suma de 6.000 de lei, cu titlu de mită (echivalentul a 1.500 de euro) cu scopul ca acesta din urmă să asigure protecția activității ilicite a firmei omului de afaceri.

Acest lucru urma să se realizeze prin diminuarea numerică a controalelor efectuate la societatea respectivă și la partenerii săi economici prin sancționarea contravențională doar cu sume mici de bani sau pentru a nu se constată fapte de natură penală.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului sumei de 6.000 de lei aparținând inculpatului Sandor Florian.

Precizăm că Pătcaș Dorel a fost trimis în judecată pentru luare de mită și spălarea banilor la data de 26 februarie 2016 (comunicat 194 din 26 februarie 2016).

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispuse în cauză.

Distribuie informația
Alte știri