Instabilitatea atmosferica va caracteriza urmatoarele doua saptamani de prognoza (8 – 21 mai)

Vremea va continua să fie instabilă în următoarele două săptămâni, când se vor semnal perioade cu zile și nopți mai reci decât în mod normal pentru luna mai, la care se adaugă precipitații destul de consistente, dar și intervale cu temperaturi peste norme, pana la 24 grade Celsius.

În Crișana, în intervalul 8-10 aprilie, vremea se va răci semnificativ și va deveni rece pentru această perioadă. După 10 mai, valorile termice vor marca o creștere semnificativă, atât ziua, cât și noaptea, astfel încât temperaturile maxime vor urca, în medie, de la 12 la 24 de grade, iar cele minime de la unu-două grade la 12 grade. Pe 14 mai, vremea se va răci din nou și se vor înregistra valori medii ale maximelor diurne de 21 — 22 de grade și ale minimelor nocturne de 9 — 10 grade, caracterizând un regim termic apropiat de normalul perioadei.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, iar local, îndeosebi către sfârșitul primei săptămâni de prognoză, cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

Distribuie informația
Alte știri