Institutia Arhitectului sef al municipiului Oradea, la ora bilantului. VIDEO

“Oradea, este un oraş cu o zestre arhitecturală deosebită, fapt pentru care administraţiei publice locale, dincolo de datoria morala pe care i-o incumba istoria, îi revin o serie de atribuţii specifice în domeniul protejării monumentelor şi ansamblurilor istorice, atribuţii evidenţiate în legislaţia de specialitate ( Legea 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice)”, declara arh sef, Adriana Lipoveanu.

Ea sustine ca in 2016 s-a constatat o creștere numerica a tuturor cererilor solicitate de persoane fizice sau juridice: certificate de urbanism, autorizatii de costruire, autorizatii de desfiintare.
De asemenea, spune Adriana Lipoveanu, e evidenta mentinerea tendintei de scadere a numarului autorizatiilor de construire emise pentru intrarea in legalitate. Anul trecut au fost cu 6,6% mai putine decat in 2015, iar ponderea acestora din numarul total de autorizatii este de 12 procente.

In schimb, numarul solicitarilor pentru emitere în regim de urgență si-a continuat trendul crescator, ceea ce denota ca initiativa luata de executivul oradean a fost una corecta. In plus, obiectivul propus pe 2016 de a scurta perioadele de emitere la 7 zile pentru certificatele de urbanism, respectiv de 15 zile, pentru autorizatiile de construire, s-a respectat în marea majoritate a cazurilor, mai spune arhitectul sef al orasului.

Distribuie informația
Alte știri