Instituțiile de învățământ militare fac înscrieri. Elevii de gimnaziu trebuie sa se grabeasca

Elevii bihoreni de gimnaziu, care vor să urmeze cursurile unei unităţi militare de învăţământ, mai au timp până vineri, 10 martie, să se înscrie în concursul de admitere la colegiile naţionale militare.

Pentru anul de învăţământ 2017 – 2018, Ministerul Apărării Naţionale a alocat câte 120 de locuri, la Colegiile Naţionale Militare “Mihai Viteazul” Alba Iulia, “Dimitrie Cantemir” Breaza, “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc şi “Tudor Vladimirescu” Craiova.

Pentru învăţământul militar universitar, înscrierile se pot face până în data de 3 aprilie. La Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” sunt 190 de locuri, la Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” sunt 158 de locuri, la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” sunt 65, la Academia Tehnică Militară 150, iar la Institutul Medico-Militar 50.

Pentru învăţământul militar postliceal se pot face înscrieri până în 20 aprilie. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I” scoate la concurs 191 de locuri, Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia” are 98 de locuri, iar la Şcoala Militară de Maiştri a Forţelor Navale “Amiral I. Murgescu” sunt 94 de locuri.

Alte știri