Întâlnire cu Mircea Vintilă, în Parcul Muzeului Țării Crișurilor din Oradea

Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor împreună cu Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea și Visit Oradea organizează Conferința Bibliovibes ce îl are ca protagonist pe Mircea Vintilă, muzician și compozitor. Evenimentul va avea loc vineri, 28 iunie 2024, ora 20.00, în Parcul Muzeului Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr.1/A), în zona bibliotecii în aer liber organizată de Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor.

Mircea Vintilă s-a născut pe 23 martie 1949 la Bucureşti şi a fost interesat de muzică din copilărie. A urmat Şcoala de Muzică (clasa violă), a terminat „Liceul Lazăr” şi apoi a absolvit Institutul de Construcţii în anul 1974. A cântat alături de alţi prestigioşi artişti, precum Mircea Florian, Marcela Saftiuc şi Doru Stănculescu, la primul festival studenţesc de folk din anul 1971, la clubul „303” al Politehnicii bucureştene, apoi la clubul „Universitas”, la „Casa de Cultură a Studenţilor” şi în Cenaclul Flacăra.

În 1992, fondează împreună cu Mircea Baniciu, Florian Pittiş şi Vlady Cnejevici grupul Pasărea Colibri, desfăşurând o prestigioasă activitate discografică şi de turneu în ţară şi străinătate (SUA, Canada, Germania). În octombrie 2000, Mircea Vintilă lansează sub marca Roton albumul „Madama de pică”, primul proiect solo după o perioadă în care a activat mai mult împreună cu Pasărea Colibri. Albumul include doar piese noi, cu un sound remarcabil, la care şi-au adus contribuţia artişti de marcă: Mugurel Vrabete, în calitate de producător executiv, Horia Stoicanu – co-autor, Gheorghe Emanuel – programare şi claviaturi, Relu Bitulescu – percuţie, Eugen Caminschi – chitară, Marius Baţu – chitară acustică şi backing vocal, Mugurel Vrabete – bass.

Intrarea este gratuită!

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri