Întâlnire de lucru cu ONG-urile la Primăria Oradea

În virtutea bunei colaborări de-a lungul anilor între administrația publică locală și sectorul organizaţiilor neguvernamentale din domeniul social, ieri, la sediul Primăriei Municipiului Oradea a avut loc o întâlnire cu furnizorii privaţi de servicii sociale, în vederea consultării cu privire la organizarea Târgului de Servicii Sociale din acest an, al acordării subvențiilor de la bugetul local asociațiilor și fundațiilor conform L.34/1998 precum şi iniţierea/dezvoltarea unor programe în parteneriat cu administraţia publică locală.

La eveniment au participat viceprimarul Arina Moș, directorul executiv adjunct al DAS Oradea, Adina Ciucioiu, și reprezentanți ai 21 de asociaţii şi fundaţii, furnizori de servicii sociale în municipiul Oradea.

Această întâlnire de lucru face parte dintr-o serie lungă de colaborări, prin care municipalitatea, prin Direcţia de Asistenţă Socială Oradea și organizațiile neguvernamentale din sectorul social vizează  asigurarea şi  furnizarea de servicii sociale de calitate membrilor comunităţii orădene aflaţi în nevoie.

Una dintre temele abordate a fost organizarea Târgului de Servicii Sociale, eveniment în cadrul căruia organizaţiile care activează în domeniul social au oportunitatea de a-și prezenta serviciile sociale oferite membrilor comunității care se află la un moment dat în situații de vulnerabilitate, pentru o mai bună vizibilitate și integrare și nu în ultimul rând pentru aprecierea muncii și talentului lor.

S-a propus organizarea acestui târg în data de 5 septembrie 2022, Ziua Internațională a Carității, zi în care promovăm gesturile nobile, de a oferi benevol celor în nevoie timp și ajutor.

Viceprimarul Arina Moș a subliniat: „Ne bucurăm de buna colaborare pe care o avem de ani de zile cu sectorul ONG, cu asociațiile și fundațiile acreditate și licențiate pentru furnizarea serviciilor sociale, înțelegând foarte bine rolul lor important în comunitate, dovedit atât în pandemie, cât și acum când traversăm o perioadă dificilă pentru întreaga umanitate. Ne bazăm pe colaborarea cu sectorul ONG care are experiența și expertiza necesară în furnizarea de servicii sociale de calitate și dorim să ne asigurăm că împreună, administrația publică locală și sectorul ONG, ajutăm acolo unde nevoia o impune.”

Un alt aspect discutat a fost acordarea pentru anul 2022 a subvențiilor, aprobate prin hotărâre de consiliu local, la propunerea comisiei care a evaluat solicitările de acordare a subvenţiilor. Au fost aprobate subvenţii în valoare de 140.000 de lei, unui număr de 8 asociații și fundații care administrează unități de asistență socială pe raza municipiului Oradea și care au solicitat acest sprijin de la bugetul local.

S-au stabilit obiective comune, mobilizând toate resursele necesare pentru asigurarea unor condiţii de viaţă decente şi demne pentru persoanele vulnerabile.

A fost evidenţiată, de asemenea, nevoia de servicii integrate și adecvate pentru comunitatea noastră, evenimentul prilejuind o oportunitate de a întări colaborarea dintre instituțiile publice și private din sectorul social din perspectiva luării în comun a deciziilor şi  furnizare a serviciilor sociale.

Totodată, a fost subliniată eficacitatea, potrivit căreia utilizarea resurselor publice are în vedere îndeplinirea obiectivelor programate pentru fiecare dintre activităţi şi obţinerea celui mai bun rezultat în raport cu obiectivele propuse.

Sectorul ONG s-a arătat interesat şi a mulţumit DAS Oradea pentru iniţiativa de a-i implica mult mai mult în comunitate şi pentru oportunitatea de a putea stabili împreună o viziune comună a ceea ce înseamnă servicii sociale de calitate în comunitate.

Distribuie informația
Alte știri