Întâlnirea aleșilor locali ai comunităților slovace și cehe va avea loc la Cordău

Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România organizează, în perioada 10-11 iunie, prima ediție a seminarului cu tema ”Importanța consilierilor locali ai UDSCR în dezvoltarea comunităților locale”. Evenimentul va avea loc în localitatea Cordău din comuna Sînmartin.
La acest seminar și-au anunțat prezența majoritatea aleșilor locali ai UDSCR din Arad, Bihor, Sălaj, Satu Mare, precum și reprezentanți ai filialelor din Banat.
Participanții la această activitate vor fi atât aleșii locali din partea minorității slovace, cât și a minorității cehe din România.
Prin organizarea acestui seminar, UDSCR dorește să scoată în evidență necesitatea prezenței consilierilor locali ai UDSCR în localitățile cu comunități slovace și cehe din județele Mehedinți, Caraș Severin, Timiș, Arad, Bihor, Sălaj și Satu Mare.
Adrian Merka, liderul UDSCR, susține că este pentru prima dată când aleșii locali ai UDSCR împreună cu conducerea centrală a uniunii își vor stabili modalitățile de lucru în cadrul Consiililor locale de unde fac parte. Se vor stabili atât strategii, cât și modul de comunicare cu cetățenii de naționalitate slovacă și cehă pe care îi reprezintă.
Astfel, Bihorul este centrul reprezentanților din partea administrației publice locale a slovacilor și cehilor din România.
La deschiderea seminarului și-au anunțat prezența subprefectul Bihorului, Iulius Delorean, președintele Consiliul Județean Bihor, Pásztor Sándor și vicepreședintele Ioan Mang.

Distribuie informația
Alte știri