Întâlnirea femeilor de succes, la Oradea

Joi, 21 martie 2019, în Aula Magna a Universității din Oradea, Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene, în colaborare cu Departamentul de Arte Vizuale, a organizat o conferință adresată unui public – țintă, intitulată F.A.B. (Feminitate, Ambiție, Bunătate).

Publicul feminin al Oradiei a fost provocat la un dialog între generații, menit să ofere o perspectivă mai largă prin expunerea experienței de viață a celor patru invitate de onoare, Mihaela Tatu, personalitate de radio și TV, Ligia Burtă, prorector al Universității din Oradea, Olimpia Urdea, lect. univ. dr. la Facultatea de Arte Oradea și Hermina Popa, masterand în Psihologie Educațională. De la eveniment nu au lipsit nici adepții sexului opus, în număr restrâns însă.


Fiecare dintre cele patru doamne și-au prezentat experiența de viață, și-au deschis sufletul în fața celor prezenți, arătând cât de multă pasiune pun în tot ceea ce fac, au prezentat oportunitățile pe care le-au avut și cele pe care le-au ratat, experiențe din care au învățat și, nu în ultimul rând, au îndemnat auditoriul să iubească fără limite, așa cum au făcut și ele de-a lungul timpului.


„Cireașa de pe tort” a evenimentului a fost Mihaela Tatu, așa-numită „de trei ori femeie”, o adevărată eroină ce a reușit de-a lungul anilor să se reinventeze și să impresioneze mereu prin carismă, simplitate și bună dispoziție. Prin discursul său, Mihaela Tatu și-a propus să semnaleze importanța educației în viața tinerelor de azi, a femeilor de mâine. Înșirând o serie de calități precum capacitatea de a ne auto-evalua, demnitatea, sinceritatea și ambiția, aceasta a declarat că „nu ambiția a făcut-o să ajungă femeia care este azi, ci dorința de a-și depăși condiția”. Totodată, într-o perioadă în care este din ce în ce mai greu să ne găsim modele, aceasta le-a sfătuit pe studentele prezente în sală să caute cu atenție modele demne de urmat, așa cum a făcut și dânsa la rândul ei.

În încheiere, invitata specială a conferinței le-a oferit un sfat femeilor prezente în sală: „Iubiți-vă și dăruiți din preaplinul vostru, pentru că nu sunteți doar niște frumoase umblătoare și goale, sunteți niște ființe umane despre care credeți că sunteți FABuloase, atunci fiți fabuloase pentru că acum e momentul”.

Diana Mureșan, Comunicare și Relații Publice, Anul II

Distribuie informația
Alte știri