Intalnirea melomanilor oradeni cu „printul baghetei” are loc la ora 19

Melomanii sunt aşteptaţi în această seară, la Filarmonica Oradea, la un nou concert simfonic. Dirijorul invitat este maestrul Ilarion Ionescu Galaţi, iar solist este violonistul Florin Ionescu-Galaţi. În program sunt lucrări celebre semnate de G. Rossini, Camille Saint-Saëns, Pablo de Sarasate şi A. Dvořak.

Cu privire la programul serii, dirijorul, un muzician renumit pe trei continente, considerat de critica de specialitate drept „omul-orchestră” sau „print al baghetei”, spune că este alcătuit din compoziţii care se bucură de o mare popularitate.

Concertul debuteaza cu „Uvertura Coțofana hoață” de Gioacchino Rossini. Programul va continua cu Introducere şi rondo capriccioso – pentru vioară și orchestră, op. 28 de Camille Saint-Saëns, lucrare de mare expresivitate și virtuozitate, care va fi interpretată de Florin Ionescu-Galaţi, cel care a figurat pe afişele unor săli de concerte celebre din Europa, SUA şi Japonia. În partea a doua a programului melomanii oradeni vor audia lucrarea Melodii lăutărești, op. 20 de Pablo de Sarasate şi Simfonia a IX-a „Din lumea nouă” de Antonin Dvořak.

Alte știri