Întâlnirea orădenilor cu scriitorul Mircea Cărtărescu, în Aula Magna a Universității 

Întâlnirea cu scriitorul Mircea Cărtărescu, programată pentru sâmbătă, 2 martie, de la ora 17, în sala de conferinţe a Muzeului Ţării Crişurilor, a fost mutată de organizatori, datorită cererii mari de bilete gratuite, în Aula Universităţii Oradea.

Evenimentul numit „Aventura literaturii” este organizat de revista „Familia” şi Biblioteca Judeţeană Bihor, în parteneriat cu Editura Humanitas, Muzeul Ţării Crişurilor – Complex muzeal, Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea.

Mircea Cărtărescu este scriitorul român cu cea mai largă deschidere şi receptare internaţională din ultimele decenii, cărţile sale fiind traduse în peste 30 de limbi. Autor complex, unic şi greu clasabil în peisajul literaturii române, Mircea Cărtărescu a scris atât poezie, cât şi proză scurtă, roman, cărţi pentru copii, jurnal, critică literară, fiind în acelaşi timp „o voce puternică a conştiinţei sociale româneşti”, potrivit comunicatului remis de organizatori.

În România, cărţile sale apar de peste treizeci de ani la Editura Humanitas.

Mircea Cărtărescu a primit unele dintre cele mai prestigioase premii literare internaţionale, de la Premiul Thomas Mann la Premio Formentor de las Letras, Prix Millepages şi Premiul FIL pentru Literatură în Limbi Romanice. Traducerea în limba engleză a romanului Solenoid, realizată de Sean Cotter, a fost recompensată anul trecut cu Los Angeles Times Book Prize for Fiction.

Distribuie informația
Alte știri